Με τη χρήση του μετασχηματιστικού Coaching, o Coach δημιουργεί το πλαίσιο ώστε τα άτομα να αποκτήσουν μια ευθεία και ξεκάθαρη εικόνα της τωρινής τους πραγματικότητας και σταδιακά να ανακαλύψουν ένα εναλλακτικό τρόπο να ανυψωθούν σε ανώτερα επιθυμητά επίπεδα κινήτρων και ηθικής.

Ο μόνος τρόπος για να μεταμορφώσεις κάτι είναι ν’ αρχίσεις να το διερευνάς.

Η διερεύνηση γίνεται κατ’ αρχάς σε νοητικό επίπεδο ώστε να μπορώ να καταλάβω τον τρόπο που σκέφτεσαι και με την κατάλληλη καθοδήγηση και χρήση εργαλείων στρατηγικής, να αρχίσεις να μεταμορφώνεις τις σκέψεις σου σε πιο παραγωγικές.

Στη συνέχεια, αρχίζεις να ανακαλύπτεις τις ικανότητες και φυσικές σου δεξιότητες και αφού τις βάλεις να «δουλέψουν» στην καθημερινότητά σου αρχίζεις σταδιακά να πετυχαίνεις έναν-έναν τους στόχους σου.

Η διαδικασία μετασχηματισμού των σκέψεων να περιμένεις να έχει αντίκτυπο και στα συναισθήματά σου. Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι το συναίσθημα παράγεται από τη σκέψη κι όχι το αντίθετο. Αυτή η διαδικασία για να είναι επιτυχημένη, θα πρέπει να έχεις πάρει μια οριστική και ουσιαστική απόφαση: να αλλάξεις!

Καθ’ όλη τη διάρκεια των συνεδριών, δεν εστιάζουμε στην παρελθοντική σου ζωή, παρά μόνο ίσως ως απλή αναφορά και προχωράμε με εστίαση στο παρόν να δημιουργήσουμε ένα επιθυμητό μέλλον. Αυτή είναι και η μοναδική προϋπόθεση για να αλλάξεις τις δομές των πεποιθήσεων που ίσως μέχρι σήμερα σε εμποδίζουν απ’ το να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου και να μεταβείς στην αλλαγή που επιθυμείς.

Να θυμάσαι ότι είσαι εκείνος που φέρνει την ατζέντα στη συνεδρία, είσαι ο κυρίαρχος των σκέψεών σου, είσαι εκείνος που κατέχει τη γνώση και τη δύναμη των λόγων και των πράξεών του.

Όλες οι συνεδρίες coaching διέπονται από τον κώδικα Ηθικής & Δεοντολογίας του παγκόσμιου φορέα πιστοποίησης ICF.