Πνευματικότητα & Σεξ

«Εκείνος που ενδιαφέρεται για τη ζωή και τη συνειδητότητα ενδιαφέρεται αυτόματα και για το σεξ, γιατί το σεξ είναι η πηγή της ζωής, της αγάπης, όλων εκείνων που συμβαίνουν στον κόσμο της συνειδητότητας. Έτσι, αν ένας αναζητητής δεν ενδιαφέρεται για το σεξ δεν είναι καθόλου αναζητητής. Μπορεί να είναι φιλόσοφος, αλλά δεν είναι αναζητητής. Και η φιλοσοφία είναι λίγο-πολύ ανοησίες – το να σκέφτεσαι πράγματα που είναι ανώφελα.

Μέσα στην τρέλα της εποχής μας, έχουμε τελείως αποξενωθεί από την πραγματική μας φύση. Ο κόσμος έχει γίνει ένας τόπος ξένος και τεχνητός, όπου αφθονούν η νεύρωση και η απογοήτευση, όπου ο θυμός και η βία σιγοβράζουν κάτω από ένα επίχρισμα κομφορμισμού και είναι έτοιμα να εκραγούν ανά πάσα στιγμή. Μέσα από τον δρόμο της Τάντρας, ο δάσκαλος Όσσο πηγαίνει στη ριζική αιτία της σύγχρονης αρρώστιας μας: το σεξ είναι η πιο βασική ενέργεια. Εισχωρεί σε κάθε κύτταρο του Είναι μας. Είναι πηγή ζωής για μας. Κι όμως τόσο συχνά τη χειρίζεται κανείς από θέση ελέγχου, είτε ως ενέργεια που πρέπει να απωθηθεί είτε ως μέσο κυριαρχίας και εκμετάλλευσης άλλων ανθρώπων.

«Ο άλλος είναι μια πόρτα. Όταν κάνεις έρωτα με μία γυναίκα, στην πραγματικότητα κάνεις έρωτα με την ίδια την ύπαρξη»

Η Τάντρα λέει ότι το σεξ μπορεί να είναι μια πηγή ευδαιμονίας. Και από τη στιγμή που έχεις γνωρίσει αυτή την ευδαιμονία, μπορείς να προχωρήσεις και παραπέρα, επειδή τώρα είσαι προσγειωμένος και περπατάς πάνω στην πραγματικότητα.

Το σεξ δεν είναι για να μένεις εκεί πάντα, μπορείς όμως να το χρησιμοποιήσεις σαν εφαλτήριο.

Αυτό σημαίνει Τάντρα: μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σεξ σαν εφαλτήριο.

Κι όταν γνωρίσεις την έκσταση του σεξ, μπορείς να καταλάβεις και αυτά που λένε οι μύστες για τον μεγαλύτερο οργασμό, τον συμπαντικό οργασμό.»

Βιβλιογραφία: OSHO, (2007). ΤΑΝΤΡΑ- Πνευματικότητα & Σεξ. Εκδόσεις: ΡΕΜΠΕΛ.

Recommended Posts

Leave a Comment