Εκπαίδευση Ιπταμένων Συνοδών

Εκπαίδευση Ιπταμένων Συνοδών

Με πείρα πάνω από 22 χρόνια στον αεροπορικό χώρο, με 15 από αυτά ως Ιπταμένη Συνοδός, αν είσαι ήδη επαγγελματίας αεροσυνοδός, μπορώ να σε υποστηρίξω μέσω του Life Coaching ώστε, αφενός να ανταπεξέλθεις σ’ ένα δύσκολο και απαιτητικό επάγγελμα και αφετέρου να μπορέσεις να πετύχεις μια αρμονική και ισορροπημένη σχέση με το στενό οικογενειακό, διαπροσωπικό ή κοινωνικό σου περιβάλλον.

Το Coaching είναι μια μέθοδος προσωπικής ανάπτυξης και ενδυνάμωσης. Μέσω της διαδικασίας του Life Coaching, μπορούν αν επιτευχθούν αλλαγές στον τρόπο που αντιμετωπίζεις την ζωή σου, εφόσον δυσκολεύεσαι να ανταπεξέλθεις και πάντα με γνώμονα την δική σου επιθυμία για αλλαγή.  Συχνά, ενώ γνωρίζουμε πώς επιθυμούμε να ζούμε τη ζωή μας και πώς θέλουμε να μας συμπεριφέρονται οι άλλοι άνθρωποι, εν τούτοις νοιώθουμε αδύναμοι να τα καταφέρουμε κι αναγκαζόμαστε ν’ ακολουθούμε μια ροή ζωής που οι άλλοι επιβάλλουν σ’ εμάς. Μέσω του Life Coaching, θα μάθεις να αναγνωρίζεις τις πραγματικές σου ανάγκες, να αποδέχεσαι τον εαυτό σου και να εντοπίσεις τι είναι αυτό ακριβώς που δυσλειτουργεί. Mέσω της συνεργατικής σχέσης που θα αναπτύξουμε, θα οργανώσεις καλύτερα τις σκέψεις σου, θα προχωρήσεις σε στοχοθεσία και θα σχεδιάσεις τη ζωή σου με βάση τα πραγματικά θέλω και τις επιθυμίες τις καρδιάς σου.

Σε επαγγελματικό επίπεδο αν επιθυμείς να γίνεις επαγγελματίας αεροσυνοδός, μπορώ να σε υποστηρίξω μέσω του Coaching, να ανακαλύψεις και να αναπτύξεις τις δεξιότητες και ικανότητες που χρειάζεται να έχεις προκειμένου να είσαι, κατ’ αρχάς επιλέξιμος κατά τη διαδικασία της συνέντευξης αλλά και για μία πιο μόνιμη αίσθηση αυταξίας και ικανοποίησης στη ζωή σου. Πέραν αυτού, τα τυπικά προσόντα θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αεροπορικής εταιρείας στην οποία ενδιαφέρεσαι να προσληφθείς (πχ ύψος, βάρος, καλή σωματική και ψυχική υγεία κλπ).

Τέλος,  έχω ετοιμάσει μια σειρά από  χρήσιμες ερωτήσεις και ασκήσεις, που θα σε βοηθήσουν αποτελεσματικά στην πρώτη σου συνέντευξη στην αεροπορική εταιρεία αλλά και ένα πολύτιμο οδηγό για να ετοιμάσεις το βιογραφικό σου. Κατά τη διάρκεια του Coaching και της εκπαίδευσης στο χτίσιμο του βιογραφικού και της συνέντευξης, θα χρησιμοποιώ αρκετά την αγγλική ορολογία, καλό είναι λοιπόν πριν στείλεις την αίτησή σου να γνωρίζεις ότι είναι υποχρεωτική η καλή γνώση των Αγγλικών, τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο.

Οι συνεδρίες Coaching διέπονται από τον Κώδικα Ηθικής & Δεοντολογίας του Παγκόσμιου φορέα πιστοποίησης ICF.